Кадър: БНТТова, което българите очакват с нетърпение, бе потвърдено и днес. Първите

...
Кадър: БНТТова, което българите очакват с нетърпение, бе потвърдено и днес. Първите
Коментари Харесай

Богдан Кирилов потвърди: Първите дози от ваксините срещу ковид идват в България на Коледа

Кадър: Българска национална телевизия

Това, което българите чакат с нетърпение, бе доказано и през днешния ден.  Първите дози от имунизациите  ще бъдат у нас на Коледа ", удостовери пред БНР шефът на Изпълнителната организация по медикаментите Богдан Кирилов.

„ След като дойдат на 25-и или 26 декември, на 27 декември е очакван стартът за целия Европейски съюз “, сподели той и посочи, че доставката ще е от 10 хиляди дози, които ще бъдат потребление за 5 хиляди души.

През януари 2021 година ще дойдат още 70 хиляди дози.

Създадена е организация за акцията по приемането, съхранението и разпространяването на имунизациите, увери Кирилов, написа 19min.bg.

" Първата доставка ще е на имунизацията на „ Пфайзер “ и „ Бионтех “, защото това ще бъде първата позволена за приложимост ваксина. В следствие, след издаване на позволение за приложимост от Европейската комисия, ще бъдат доставяни и другите ваксини ", изясни той.

Към края на януари се чака утвърждението от Европейската организация по медикаментите и за имунизацията на " Модерна ".

Кирилов съобщи, че организирането на мобилни пунктове за имунизация е осъществено.

Той още веднъж акцентира, че ваксинирането ще е непринудено и уточни, че осведомителната акция е стартирала, само че елементи ще могат да се разясняват, откакто бъдат налични късите характерности на имунизациите.

Директорът на Изпълнителната организация по медикаментите увери, че се създава и препарат за лекуване на Covid-19:

" В света се организират многочислени клинични изпитвания с разнообразни лекарствени артикули ". Богдан Кирилов съобщи, че е оптимист, че през 2021 година с изключение на ваксина, ще има и лекарствени препарати за лекуване на ковид.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР